FRAGA III-CONVIU I

El personal implicat en l’ educació, d’ acompanyament i manteniment del col.legi més nou i el més familiar de la nostra localitat , el CEIP FRAGA III, us volem presentar la primera convivència ludico-gastronòmica del centre que vam preparar per la tarda del dia set de desembre passat.
El curs 2015-2016 es van obrir les aules a la població escolar i es van anar donant els primers passos cap a la creació de la personalitat del nou centre. Uns amb l’ enyorança del centre de procedència, d’ altres contents per estrenar un centre nou, alguns il·lusionadíssims en construir un futur, uns altres dubtant de la direcció a emprendre ... Ja se sap , és un començament.
Aquest curs escolar ens hem interessat a caminar per la senda encetada tot i elaborant, de primeres, un projecte de salut transversal, trilingüe i global que permet la participació i la inclusió de tot el personal que vol i pot sentir-se identificat. Es diu Salud-Health-Salut i pretén treballar el contingut des de tres pilars fonamentals: el físic, el mediambiental i l’ emocional . Vam fer un petit estudi de la nostra estrenada realitat i , tot i apostant en aquesta direcció, ens vam centrar en la sol·licitud i participació en projectes i activitats que ens poguessin donar suport, tan les potenciades pel govern d’ Aragó com pels estaments públics de la nostra ciutat, com les que ens ofereixen diferents ONGS i associacions.
Això implica que tot el professorat, les famílies, el personal no docent, la llar de les persones grans, l’ AMyPA ... ens han fet costat i caliu al plantejament i hem planificat la primera convivència des de la vessat lúdica on s’ han preparat diferents estacions amb jocs tradicionals amb l’ alumnat: dos cames, sabatilla , curses de carretons, la soga, bitlles, petanca, lo mocador... tant pels d’ Educació infantil com pels de Primària tot i estar treballades en les tres llengües curriculars que es fan a mestra.
A continuació un berenar saludable per a recuperar les forces i unes postres especials. Havent tocat el timbre es va preparar als perxes una representació de gastronomia típica de la nostra terra i de terres llunyanes a la nostra d’ elaboració casera i artesanal tot i comptant en algunes mostres procedents dels comerços de la localitat: cocs i coques , rosquilles, pastissos de xocolata, panellets amb mel, mostatxons, pastissets variats, coquetes al llimó i a la mel, coquetes sense gluten... També es va tastar un té a la menta molt encertat. Mmmmmmmm... boníssim!
Tot baixant la cegallosa , quan es va pondre el sol, vam anar marxant cap a casa amb la satisfacció de la feina ben feta.
Gràcies a tots i totes els que amb el vostre saber fer heu fet possible aquesta activitat tot i esperant-ne una altra.







